16 Tem 2012

Embriyo ve Sperm Dondurma

       Tüp bebek prosedürleri gereği, tedaviyle çok sayıda yumurta geliştirilerek döllenmeleri sağlanır. Transfer günü bunların arasından belirli bilimsel kıstaslar ışığında en iyi 1 ya da 2 tanesi seçilerek transfer edilir. Ancak çoğu kez, transferden sonra iyi kalitede olan (sağlıklı bir bebek olma potansiyeli taşıyan) embriyolar arta kalır. İşte bu embriyolar dondurmaya adaydır.

       Dondurma yönteminin sağladığı avantajlar

       Tüp bebek uygulamalarında embriyo ve spermlerin dondurulmaları özellikle hastalar açısından çok önemli kazanımlar sağlamıştır. Tekrar bir tüp bebek denemesi yapmak isteyen çiftlerin yeniden uzun ve pahalı tedavileri tekrarlamaları gerekmeden bu şansı kullanabilmeleri, hem fizyolojik bakımdan hem de ekonomik bakımdan avantaj sağlar.

       Bundan başka, özellikle sperm sorunu olan ya da hiç spermi olmayan erkeklerde çeşitli cerrahi yöntemlerle sperm elde edilebilmektedir. Ancak ameliyatların tekrarlanmasının çeşitli sakıncaları ve riskleri de mevcuttur. 

       Bu yüzden elde edilen spermlerin dondurularak saklanması, her yeni denemede erkeğin aynı ameliyat işlemlerini geçirmesini ve olası risklerle karşılaşmasını ortadan kaldırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder