16 Tem 2012

Embriyo Transferi

       Embriyo transferi (ET), genellikle yumurta toplanmasından iki ile üç gün sonra yapılır. Ancak sizin için daha uygun olacağı düşünülüyorsa embriyo transferiniz 5. 6. güne kadar geciktirilebilir. Transferin zamanı, IVF ekibi tarafından size tam olarak bildirilecektir. Transfer için normal gelişen embriyo / embriyolar seçilir. 

       Yönetmelik gereği 35 yaş altındaki kadınlara ilk iki denemede 1, gebe kalamamışlarsa sonraki uygulamalarında 2 embriyo transferi uygulanabilir. 35 yaş ve üzerinde iki embriyoya kadar embriyo transferi yapmak mümkündür. Kesin karar aile ve doktoru tarafından verilir. Birden fazla embriyonun transferi çoğul gebelik ile sonuçlanabilir. Eğer yeterli gelişim gösteren embriyolarınız transferden sonra artmış ise istemeniz halinde dondurulacaktır.

       Transfer işlemi oldukça kolay ve ağrısız bir uygulamadır. İçinde embriyolar bulunan çok ince özel bir kateter, jinekolojik muayene pozisyonundaki kadının rahim ağzından geçilerek rahim içine yerleştirilir. İçindeki embriyolar, bir enjektör yardımı ile rahim içine püskürtülür. Transfer sırasında ultrasonografi yardımı ile rahmin görüntülenmesi için mesanenin kısmen dolu olması gereklidir.

       Ortalama 10- 20 dakika kadar süren bir işlemdir. Transferden sonra size, kullanacağınız ilaçlar, yaptırmanız gereken kan testleri ve dikkat etmeniz gereken konularda bilgi verilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder